Ételfotózás

Mindenki, aki népszerűsített már terméket vagy szolgáltatást, tudja, hogy milyen fontos szerepe van a vizuális hatásoknak, a fényképeknek egy sikeres promóció megvalósításában. Éppen ezért, az ételfotózásnál is fontos, hogy céljainkat szem előtt tartva, gondos tervezés után készítsük el a fényképeket, hogy az a célcsoportot vásárlásra ösztönözze.

Az ételfotók típusainak közös jellemzője, hogy az érzelmekre, érzékszervekre hatnak, így emocionálisan befolyásolják a vásárlókat, ám nem mindegy, hogy a képekkel mi a célunk. Fontos szem előtt tartani, hogy milyen üzenetet kívánunk átadni, milyen érzést szeretnénk kelteni, hogy ki a célcsoport és milyen platformon próbáljuk őket elérni.

ételfotózás

Kreatív ételfotózás

Az ételfotó célja lehet, hogy segítse az étterem arculatának kialakítását, fenntartását, hogy a kellemes, esztétikus elemek megjelenítésével hívja fel a figyelmet az étteremre. Ezeken a képeken az étel van alapvetően a középpontban, de a teríték, elrendezés és a környezet igazodik a trendekhez. Sok esetben színekkel, fény-árnyék hatásokkal alakítjuk a kép által keltett hatást, aminek következtében az összkép lesz fontos.

Ezek a típusú képek jellemzően reklámfotónak, illusztrációnak, vagy a közösségi oldalakra készülnek, kiválóak a figyelemfelkeltésre és ahhoz is, hogy mindig legyen megfelelő tartalom az instagram, facebook, vagy egyéb fiókjainkon. Egy fotózás alkalmával több havi képes tartalomnak megfelelő kép is készülhet, így érdemes előre tervezni és elkészíteni a következő promóciókhoz, szezonális eseményekhez, ünnepekhez illő fotókat is.

Ételfotózás étlapra, kiadványokhoz

Amikor az ételfotózás célja az egyes ételek bemutatása, akkor a legtöbb esetben minél közelebbről, minél kevesebb figyelemelterelő dekorációs elemmel fényképezzük az ételeket. A megfelelő világítás beállítása, a jól komponált képek és a kiváló minőségű felvételek lehetővé teszik, hogy az ételek minden egyes részlete jól látható legyen, hogy a fogások még ínycsiklandóbbnak tűnjenek.

A cél az, hogy a vendég meg akarja kóstolni az adott ételt és vásárlásra ösztönözze, így az effajta ételfotók megfelelőek az étlapokra, plakátokra, vagy szakácskönyvek illusztrálására is.

ételfotózás

Galéria

ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotós
ételfotózás
ételfotózás
ételfotózás
ételfotós
ételfotós
ételfotós
ételfotós
ételfotós
ételfotós
ételfotós
ételfotós

Kapcsolat

Ha szeretnél időpontot foglalni fotózásra, vagy bármilyen kérdésed, elképzelésed lenne, keress bizalommal az elérhetőségeimen, vagy írj üzenetet a facebook oldalamon!